Hatha Yoga

Hatha yoga är en av de mest kända formerna för yoga och ligger även till grund för många av de yogastilar vi känner till i dag. Det är en helhetlig yogaform där vi med utgångspunkt i andetaget flödar med mjuka och långsamma rörelser. Lugnet och stillheten i positionerna (asana) kombinerat med det dynamiska flödet hjälper oss att bygga styrka, stabilitet och rörlighet. I hatha yoga söker vi efter fysiskt välbefinnande samt närvaro och en inre balans.

Flöda

I denna klass utgår vi från andetaget och grundläggande positioner inom hathayoga. Klassen brukar börja med mjuka och behagligt rörelser och en stund i stillhet för sedan att gå över i ett mer dynamiskt och fysiskt utmanande flöde. Vi avslutar klassen med en längre vila där vi fokuserar på att lugna och stilla sinnet och kroppen så vi kan låta oss sjunka in i djup avslappning.

Vila

I klassen Vila lånar vi olika element från bland annat yinyoga, restorative yoga samt vissa andningsövningar (pranayama). Med enkla yogapositioner, tid och mjukhet ger vi kroppen och sinnet möjligheten att öppna upp och slappna av. I denna stunden kan vi träna på att vara i nuet, medvetna och tillåtande, och med kärlek omfamna det som är.

Yin Yoga

Yin yoga är en lugn och meditativ yogaform där vi övar på att vara i nuet och ger rum för närvaro, återhämtning och självläkning. Vi stannar i varje position i 3-5 minuter och med hjälp av kuddar, filtar och klossar ger vi kroppen stöd för avslappning samtidigt som vi stimulerar kroppens energiflöden. Det sägs att yinyoga kan frigöra kroppen från såväl avfallsprodukter som smärta och emotioner. Klassen passar för alla.

Boka din klass här