Hatha Yoga

Hatha yoga är en av de mest kända formerna för yoga och ligger även till grund för många av de yogastilar vi känner till i dag. Det är en helhetlig yogaform där vi med utgångspunkt i andetaget flödar med mjuka och långsamma rörelser. Lugnet och stillheten i positionerna kombinerat med det dynamiska flödet hjälper oss att bygga styrka, stabilitet och rörlighet. I hatha yoga söker vi efter fysiskt välbefinnande samt närvaro och en inre balans.

På Yogalunden erbjuder vi två olika klasser inom hatha yoga, Hatha Flöde och Hatha lugnt Flöde

Hatha Lugnt Flöde

I denna klass utgår vi ifrån andetaget och grundläggande asana/positioner när vi rör oss i ett mjukt och behagligt flöde. Klassen passar för dig som är nybörjare eller dig som har yogat lite grann och önskar mer tid och rum för att känna in och utforska din praktik.

Hatha Flöde

Som i det lugna flödet tar vi även här utgångspunkt i andetaget när vi rör oss från position till position. Denna klass är något mer dynamisk och fysisk utmanande än i det lugna flödet.

Yin Yoga

Yin yoga är en lugn och meditativ yogaform där vi övar på att vara i nuet och ger rum för närvaro, återhämtning och självläkning. Vi stannar i varje position i 3-5 minuter och med hjälp av kuddar, filtar och klossar ger vi kroppen stöd för avslappning samtidigt som vi stimulerar kroppens energiflöden. Yin yoga kan frigöra kroppen från såväl avfallsprodukter som smärta och emotioner. Klassen passar för alla.

Boka din klass här